زوائد گوشتی ، ضایعاتی میباشد که درافراد میانسال ومسن بخصوص درناحیه گردن ، زیربغل، قسمتهای فوقانی تنه و پلکها دیده می شود .

 

این ضایعات بشکل یک برجستگی گوشتی ونرم با اندازه های مختلف به رنگ پوست ویا تیره ترمی باشد . ازعوامل مستعد کننده به ایجاد این ضایعات می توان به چاقی ، حاملگی ، یائسگی ، بیماریهای هورمونی مانند آکرومگالی اشاره نمود اما گاهی بدون وجود هیچکدام ازاین عوامل نیزاین ضایعات بروز می کند .

 

زوائد گوشتی هیچگونه ناراحتی بجزازلحاظ زیبایی برای فرد ایجاد نمی کند تنها گاهی که این ضایعات برروی پایه خود پیچ می خورند ویا اینکه توسط خود فرد با نخ بسته می شوند می توانند سبب پرخونی ضایعه والتهاب ودرد شوند . گاه این زوائد گوشتی به تعداد خیلی زیاد بخصوص درافراد چاق ودرناحیه تنه بروزمی کند که باعث ناراحتی فرد می شود . بیشترحجم این زوائد گوشتی را چربی تشکیل می دهد وبا آنکه دربرخی تحقیقات ویروسهایی دراین ضایعات پیدا شده اما نمی توان این زوائد را زگیل محسوب نمود که یک بیماری ویروسی پوستی همراه با ضایعات شبیه این زوائد گوشتی میباشد . بروز زوائد گوشتی می تواند ارثی باشد اما مسری نیست وبروز آن دریک خانواده بیشتربا ارث درارتباط میباشد .

 

 

درمان :

 

درصورتی که این زوائد گوشتی فرد را آزارندهد می توان آنها را به حال خود رها کرد وبه درمان آنها نپرداخت . اما درصورتی که نیازبه درمان باشد می توان ازروشهای تخریبی مانند کوتر، امواج رادیوفرکوئنسی ، بریدن ضایعات با تیغ جراحی وکرایوتراپی استفاده نمود .

 

درهمه این روشها باید دقت نمود که زوائد گوشتی را به اندازه ای ازبین برد که نه تکه ای ازآن باقی بماند ونه آنکه باعث ایجاد جوشگاه شود . گاهی زوائد گوشتی پایه پهنی داشته وبعلت خونریزی پس ازبرداشتن ضایعات ناچارمی شویم که ازبخیه زدن پوست استفاده نماییم .

 

البته این مورد کمترپیش می آید ومعمولاً به بریدن ضایعات وسوزاند ن محل خونریزی می توان اکتفا نمود . درازبین بردن زوائد گوشتی لزومی به استفاده ازلیزرنیست وبه علت هزینه بیشتر استفاده ازلیزر ، می توان با همان روشهای ساده گفته شده به درمان این ضایعات پرداخت وباید به خاطرداشت که درهردرمانی بهتراست ازروشهای ساده تر شروع نمود ودرصورت عدم اثربخشی به درمانهای پیچیده تراقدام نمود .

 

درمورد استفاده ازنخ وبستن پایه زوائد گوشتی با هدف ازبین بردن ضایعات بهتراست که این کارانجام نشود زیرا گاهی با بستن نخ خون ورودی به زائده گوشتی متوقف نشده اما جلوی خروج خون ازضایعه گرفته می شود ودرنتیجه تجمع خون درضایعه رخ داده وهمین امرموجب دردناک شدن والتهاب ضایعه وگاهی حتی عفونی شدن آن می شود لذا توصیه می شود ازاین عمل خودداری شود .

دکتر محسن فیاض

منبع:pezeshk-zibaee.com

   

سایت آموزشی ایران نیو 


ایران نیو گوشتی ,زوائد ,ضایعات ,نمود ,توان ,استفاده ,زوائد گوشتی ,بریدن ضایعات منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

قصه لیست شرکت های صنعتی اصفهان اخبار روز مرجع اپل و آی او اس دفتر فروش کولر گازی اسپلیت آهنگ های جدید پیشگام رایان